dinsdag, juni 18, 2024
HomeWerkreizenReisimpressies Indonesië Mission | Verre Naasten 2023Maandag 6 november: op bezoek bij de synode en naar Kalumpang

Maandag 6 november: op bezoek bij de synode en naar Kalumpang

Op maandag 6 november vertrokken we rond 10:00 uur van het hotel naar het kantoor van de synode van de GKSB in Mamuju.

Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen door verschillende predikanten van deze kerken. Het was mooi te ervaren dat er, al kennen we elkaar niet, er toch een verbondenheid wordt ervaren.

De GKSB gaf ons een presentatie over wie ze zijn en waar ze mee worstelen. We kregen middels een presentatie informatie over deze kerken (die de oecumenische en gereformeerde belijdenisgeschriften in hun kerkorde hebben staan). Op onze beurt vertelden wij wie Indonesië Mission l Verre Naasten is, en wat onze visie en missie en werkwijze is. We praatten door over wat we over en weer voor elkaar zouden kunnen betekenen en eventueel een oriëntatiefase in zouden kunnen gaan voor samenwerking.

Daarna ontmoeten we de studenten van de STT die ons ontvingen met een meerstemmig gezongen lied. We spraken beide hen toe. De studenten kregen gelegenheid hun vragen of gedachten te delen. Daarna was het tijd om te eten: we kregen een maaltijd aangeboden op het kantoor van de synode.

Na de maaltijd begonnen we aan de tocht naar Kalumpang die zo’n 6 uur duurde. Een lange rit over een vaak slechte weg.

Onderweg maakten we een tussenstop bij de kerk in Keang in het gebied van de GKSB. Daar is een nieuwe kerk gebouwd en in gebruik, die tegelijk nog verder afgebouwd moet worden. We werden er hartelijk ontvangen met thee, koffie en snacks. Daarna werd ons ook nog een maaltijd aangeboden.

We vervolgden onze rit over de slechte weg door een prachtig landschap. Als het donker is maken we even een stop om in het donker te genieten van de sterrenhemel en het geluid uit de jungle. We rijden verder en arriveren rond 20:00 uur op plek van bestemming: de pastorie van ds. Darmawati.

Daar werden we hartelijk ontvangen en krijgen we nog eens een maaltijd voorgeschoteld. We worden regelmatig verwend met rijst, kip, spinazie en heerlijk fruit: dat laat zien hoe gastvrij men hier is.

We maakten daarna een start met het verwerken van alle informatie tot dusver in een verslag. Daarna was het tijd om naar bed te gaan: morgen is het weer vroeg dag. We willen rond 7 uur ontbijten om daarna onze reis te vervolgen.

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties