dinsdag, juni 18, 2024

Ontmoetingen tijdens de terugreis

Om 4:30 uur werden we bij het hotel opgehaald om naar het vliegveld van Semarang te worden gebracht. Dat is een rit van bijna een uur. Even voor 5:30 uur waren we op het vliegveld. Om 7:00 uur vliegen we naar Jakarta, een vlucht die zo’n 50 minuten duurt.

Om 09:30 uur hadden we een gesprek met ds. Samuel. Hij is pastor en ook aanspreekpunt voor City to City Asia Pacific. Hij vertelt dat ze een Engelstalige kerk in de reformatorische traditie in Jakarta hebben gesticht, de Calvin Covenant Church. Een kerk die nu 400 leden kent, voornamelijk hoger opgeleide jonge gezinnen. Er is ook in Jakarta dit jaar een kerk gesticht waar Indonesisch de voertaal is. Die kerk telt 70 leden en wordt de komende 4 jaar in afnemende mate gesteund door de moederkerk.

Samuel vertelde hoe de gelooofsbeleving en geloofsvragen van mensen in de stad anders zijn dan van hen die op het platteland leven. City to City Asia Pacific wil voorgangers toerusten het evangelie zo te verkondigen dat Christus in het centrum van je hart en leven staat. Ook in het alledaagse leven (op het werk). Ze willen ook in andere steden in Indonesië kerken stichten (Samuel noemt Bali).

We hadden ook een ontmoeting met Moses Wibowo, directeur van SETIA Jakarta. Hij vertelt dat het goed gaat met de studenten en ze druk bezig zijn met de hernieuwde accreditatie voor de school.

Daarna schrijven we de verslagen van deze gesprekken en wachten we op het vertrek van onze vlucht om 19:25 uur via Kuala Lumpur naar Amsterdam. De vlucht verloopt voorspoedig en rond 5:45 uur landen we op Schiphol.

We kijken terug op een mooie en intensieve reis. Wat hebben we veel mooie dingen gezien: Gods Geest werkt wereldwijd!

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties