dinsdag, juni 18, 2024

De laatste dag op Setia

Vrijdagochtend om 6 uur vloog Nico naar Malang en haalde de chauffeur Johannes en mij om 0830 op om naar Setia te gaan. We werden zoals gewoonlijk weer gastvrij ontvangen met koffie, thee en broodjes. Daarna zijn we de campus opgegaan om het dagelijkse leven te kunnen bekijken: studenten die hun was doen, die onderwijs krijgen, die even ontspannen door te badmintonnen of lekker te chillen. Dit was goed om te zien.

Student die de was doet

Gitaar spelen

Ook brachten we een bezoekje aan de vrouw van Moses en praatten met haar over of het moeilijk voor haar was om na jaren in Nederland te hebben gewoond weer op de campus te verblijven. Zij gaf aan dat het vooral voor de kinderen wennen was omdat ze de luxe van Nederland misten, maar dat.ze na een paar maanden weer gewend waren. Daarna interviewden we een docent/student die het MtH programma volgt. Na een lekkere lunch gingen we weer naar het hotel waar we aan de slag gingen met de verslaggeving.

Het weekend was om een beetje bij te komen, een kerkdienst te bezoeken en te eten met het bestuur. In het weekend kwamen ook de meeste MtH studenten weer naar de campus voor het laatste semester van de 5e lichting. Deze studenten moeten nu hun scriptie schrijven. Wij ontmoetten hen maandag tijdens een bijeenkomst waar Johannes de overdenking deed. Daarna stelden ze zich allemaal voor en wij ook. Over en weer werden er vragen gesteld, dit alles in een  zeer gemoedelijke sfeer. En natuurlijk volgde er aan het eind nog het befaamde fotomomentje, waarbij we veel lol hadden samen. Daarna namen wij afscheid van het team van Setia.

Dit was onze laatste dag op Setia en morgen hoopt Johannes door te vliegen naar Solo en zal ik ’s avonds op het vliegtuig stappen naar Nederland.

Fotomoment met grootste gedeelte van de 5e lichting

Klaslokaal

Vorig artikelBijna zover!
Volgend artikelBezoek aan scholen
Verre Naasten
Via deze reisblog zijn verschillende reizigers te volgen die via of namens Verre Naasten buitenlandse mission-partners en -projecten bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan: lokale kerken die hun mission-gebied bezoeken, uitwisselingsreizen van scholen en inspiratiereizigers. Deel mee in hun reiservaringen en laat je inspireren door wat er wereldwijd wordt gedaan rondom mission! Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste updates van de reizigers.
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties