zaterdag, juni 22, 2024

Drie programma’s op het programma!

Vrijdag 9 november

Yustus Wombaki: hij regelt veel rondom het STT-programma

Hé, wat leuk dat je deze blog weer leest! Je raadt het nooit maar vanochtend aten we ontbijt om… 7 uur! Lekkere geroosterde broodjes met chocolade pasta of 1 of ander groen spul.

Na het ontbijt vertrokken we (bijna te voet door een lekke band van onze chauffeur) naar de vergaderlocatie. Aangekomen begonnen we met de eindevaluatie van de STT, dit is het programma waarbinnen mensen opgeleid worden tot predikant. Er waren 4 jonge mannen die allemaal hele mooie getuigenissen/verhalen vertelden! Van diep geloven tot lange wandelingen, alles kwam voorbij!

Elia, een van de afgestudeerden aan de STT in Bandung (op Java)

Na het STT programma zijn we verder gegaan met het TLT programma, waarbij gemeenteleden uit lokale kerken in het binnenland cursussen krijgen op verschillende, praktische thema’s, zoals rentmeesterschap en pastoraat. Dit programma loopt nog door na 2018, maar wel op een iets gewijzigde manier. Ook het evalueren van dit programma verliep voorspoedig en ook hier kwamen veel mooie verhalen uit!

Charles, ook afgestudeerd aan de STT in Bandung. Net als Elia wacht hij op een beroep van een gemeente om predikant te worden.

Het laatste programma van vandaag was het internaat-programma. Deze evaluatie was wat korter, omdat er niet zoveel over te zeggen viel. Daardoor konden we vandaag dus 3 programma’s op 1 dag evalueren en een mooie inhaalslag maken!!

Na de evaluaties zijn we gaan eten met het bestuur en de directrice van de SMTK. Dit was erg gezellig en er werd veel gelachen! Na weer een lange dag van warmte, gelach, geluister en veel gezang zijn we aangekomen op het punt dat wij mogen rusten…

Samen eten met het bestuur en het schoolhoofd van de SMTK

Morgen weer een dag!

Verre Naasten
Via deze reisblog zijn verschillende reizigers te volgen die via of namens Verre Naasten buitenlandse mission-partners en -projecten bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan: lokale kerken die hun mission-gebied bezoeken, uitwisselingsreizen van scholen en inspiratiereizigers. Deel mee in hun reiservaringen en laat je inspireren door wat er wereldwijd wordt gedaan rondom mission! Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste updates van de reizigers.
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties