dinsdag, juni 18, 2024
HomeWerkreizenReisimpressies Indonesië Mission | Verre NaastenEinde Papoea-evaluatie: huisgenoten door Gods genade

Einde Papoea-evaluatie: huisgenoten door Gods genade

Zaterdag 10 november

Op zaterdagochtend zitten we traditiegetrouw weer om 7 uur aan het ontbijt. Om 8 uur begint de laatste vergaderdag van het evaluatieproces. Na de opening die door Okto wordt verzorgd, is het tijd om de evaluatie te evalueren. Alle aanwezigen krijgen een A4-tje, waarop ze hun mening kunnen over hoe de evaluatie is verlopen. Als duidelijk wat de bedoeling is, worden de A4-tjes ingevuld.

Vervolgen krijgt Robin de gelegenheid om te vertellen over zijn eerste indrukken van zijn verblijf op Papoea. Het is voor hem een verrijkende ervaring en hij wenst de aanwezigen de vrucht van de Geest toe (Gal.5,22) en Gods zegen.

Ibu Emy en pdt. Daan Infaindan spreken daarna over praktische zaken waar het internaat van de SMTK in Merauke mee te maken heeft. Het is niet altijd gemakkelijk al het eten voor de studenten te regelen. En ook de drinkwatervoorziening geeft soms problemen. Gevraagd wordt om begrip en steun. Steun bijvoorbeeld in de vorm dat men aan de school een zak rijst geeft.

Daarna mag ik (Jan) de vergadering toespreken en een terugblik geven. We lezen Efeziërs 2,11-22. Of je nu op Papoea woont of in Nederland: we waren allemaal ver van huis. Door Gods genade zijn we zijn huisgenoten geworden, dankzij Jezus Christus. We zijn er om Hem te dienen en te eren. De samenwerkingsovereenkomst loopt eind 2018 af. Een aantal programma’s loopt nog door. We blijven partners en ook aan elkaar verbonden door het ene geloof in de ene Heer. Dat de Heer op Papoea mooie dingen werkt door zijn Geest, werd de afgelopen dagen duidelijk in diverse getuigenissen. Reden om Hem te danken. De vergadering wordt opgeroepen om, aansluitend bij wat eerder deze week is gezegd, verder te puzzelen met de puzzelstukjes die God aanreikt, ook door middel van anderen. Om zo tot eer van God steeds meer de tempel te vormen waar Christus woont door zijn Geest. Daarbij wordt hen Gods zegen toegewenst. Die zegen zingen Nico, Robin en ik hen ook toe met de woorden van Numeri 6.

Daarna bedank ik Okto, nu zijn dienstverband ook bijna afloopt, voor zijn jarenlange trouwe en enthousiaste inzet voor CEVEO. Eerder had hij in de vergadering zelf om vergeving gevraagd voor wat er de afgelopen jaren fout ging. Ook geeft hij aan dat hij bereid is om, als hem erom wordt gevraagd, de kerken te helpen.

Na dit alles verzorgt pdt. (dominee) Herman Korwa de sluiting van de evaluatievergaderingen. Hij staat stil bij Openbaring 2,1-7 en dankt God voor wat we van Hem ontvingen en bidt om zijn zegen voor de kerken op Papoea en in Nederland.

De afgevaardigden blijven nog tot maandag of dinsdag in Tanah Merah. Na de vergaderingen worden er nog allerlei zaken met elkaar gedeeld. Ze ontmoeten elkaar verder niet zo vaak. De sfeer is goed, er worden grappen gemaakt en er wordt veel gelachen. Er komen ook veel mooie dingen voorbij. Zo is er iemand die vertelt dat hij bij de SMTK twee gebouwen wil bouwen die kunnen dienen als studieruimte. Waarop een afgevaardigde uit Merauke reageert door 10.000 stenen beschikbaar te stellen voor de bouw.

De vrouw van Okto, Yuliana is er nu ook, met hun dochter. Ze krijgen een hartelijk applaus. Vervolgens laat Okto ons tot grote hilariteit zijn goocheltrucs zien 😁. Want met een blinderingsbril op en een zak over je hoofd, toch precies kunnen aanwijzen wie op welke plek zit… Ra, ra hoe kan dat?

En zo kwam de tijd dat Robin en ik ons klaar gaan maken voor de reis per speedboot naar Kouh, samen met dhr. Moussieri als gids.

Daarover later meer.

Verre Naasten
Via deze reisblog zijn verschillende reizigers te volgen die via of namens Verre Naasten buitenlandse mission-partners en -projecten bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan: lokale kerken die hun mission-gebied bezoeken, uitwisselingsreizen van scholen en inspiratiereizigers. Deel mee in hun reiservaringen en laat je inspireren door wat er wereldwijd wordt gedaan rondom mission! Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste updates van de reizigers.
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties