dinsdag, juli 16, 2024

Naar de kerk in Merauke (Papoea)

Met de auto naar de kerk

Zondag 18 november

We zitten om 7.45 uur aan het ontbijt. Om 8.30 uur worden we gehaald door de auto’s die ook de studenten van de SMTK naar de kerk brengen. Rond de afgesproken tijd zijn ze er met drie auto’s,  waarvan de laadbakken vol zitten met studenten. Nico, Robin en ik stappen elk op bij één van die auto’s. Achterop de auto waarin ik zit tel ik 25 leerlingen! Zo rijden we het (kleine) eindje naar de kerk.

Ouderling Karolus preekt

De dienst begint om 9 uur. Voorganger is ouderling Karolus die preekt over Genesis 12,1-7, over de roeping van Abraham. Tijdens de dienst wordt er een aantal keren door verschillende groepen een lied gezongen onder begeleiding van gitaar. Het is mooi dat jongeren/studenten zo participeren in de dienst. De kerk is goed gevuld, mee dankzij de studenten die er zijn.

Na de dienst spreken we de gemeente toe

Karolus nodigt ons uit om iets te vertellen over het werk van Indonesië Mission en Verre Naasten. Ik maak van de gelegenheid gebruik om een korte terugblik over de afgelopen 5 jaar te geven en te vertellen welke programma’s we blijven steunen. Er zijn de afgelopen jaren mooie dingen gebeurd: daar hoorden we in de evaluatievergaderingen mooie verhalen over. Gods Geest werkt, ook op Papoea. We zetten nu een stap terug, maar in het vertrouwen dat Gods Geest zal blijven geven wat nodig is om te groeien in geloof, hoop en liefde en – in dienst aan Hem – te bouwen aan de opbouw van zijn Koninkrijk. Daarbij wensen we hen van harte Gods zegen toe.

Ontmoeting na de kerkdienst

Na afloop van de dienst doet ouderling Johannes de mededelingen van de kerkenraad. Hij vertelt o.a. over de evaluatie in Tanah Merah. Uiteraard worden er na afloop van de dienst vele handen geschud en praten gemeenteleden nog een tijdje na voor de kerk.

Zonsondergang bij Merauke

We rijden met de studenten van de SMTK mee terug naar ons hotel. Er is in Merauke geen middagdienst, dus later in de middag bezoeken we nog de vishaven van Merauke. Daarna gaan we nog even naar het strand, waar we een prachtige zonsondergang meemaken.

Zo komt er ook aan deze dag een eind. Morgen (maandag) willen we om 6.15 uur ontbijten. Om 7 uur worden we naar het vliegveld gebracht om daar te beginnen aan onze terugreis.

Verre Naasten
Via deze reisblog zijn verschillende reizigers te volgen die via of namens Verre Naasten buitenlandse mission-partners en -projecten bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan: lokale kerken die hun mission-gebied bezoeken, uitwisselingsreizen van scholen en inspiratiereizigers. Deel mee in hun reiservaringen en laat je inspireren door wat er wereldwijd wordt gedaan rondom mission! Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste updates van de reizigers.
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties