maandag, mei 20, 2024

Op bezoek bij hogeschool SETIA in Jakarta

Vandaag zijn we (Carla Hoekstra, Johannes Veldhuizen en Nico Zwemstra) aangekomen in Indonesië. Onze werkreis richt zich op twee van onze Indonesische samenwerkingspartners: de theologische hogeschool  SETIA in Jakarta en het kerkverband GKT in Malang. Als nieuw bestuurslid is Carla voor het eerst mee op werkreis naar Indonesië. Voor Johannes betekent deze werkreis de overdracht van zijn SETIA-contacten aan Nico, coördinator projecten en programma’s bij Verre Naasten.

Doel van ons werkbezoek
Bij SETIA willen we graag in real life ontdekken hoe het met onze partner gaat. Daarvoor willen we een ‘organisatie-scan’ uitvoeren, samen met de leiding van de masteropleiding en het bestuur. Verder komen Carla en Nico hier voor het eerst, dus zullen we ook veel kennismaken met studenten en docenten hier. Ook onze nieuwe samenwerkingsovereenkomst (2019-2022) hopen we door te spreken.  Vervolgens vliegen Carla en Nico door naar Malang, waar we met de GKT-kerken zullen overleggen over een verdere uitbreiding van onze samenwerking, o.a. rond TLT-trainingen, gastdocenten en evangelisten.

Aankomst
Vanmiddag zijn we, na aankomst in Jakarta, direct naar de SETIA-campus gegaan. Daar zijn we enthousiast ontvangen door de studenten en docenten. Ter ere van 40 jaar Verre Naasten werd er zelfs een heuse dans opgevoerd. En natuurlijk moesten we daar als bezoekers aan meedoen…

 

Ook Moses Wibowo postte op Facebook een impressie (Moses leidt tegenwoordig het masterprogramma op SETIA, nadat hij een paar jaar terug afstudeerde in Kampen). Na deze feestelijkheden hebben we met de nieuwe schoolleiding kennisgemaakt, onze levens met elkaar gedeeld en samen een hapje samen gegeten. Verder hebben we de plannen voor de komende dagen vastgesteld. En nu rust…

Verre Naasten
Via deze reisblog zijn verschillende reizigers te volgen die via of namens Verre Naasten buitenlandse mission-partners en -projecten bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan: lokale kerken die hun mission-gebied bezoeken, uitwisselingsreizen van scholen en inspiratiereizigers. Deel mee in hun reiservaringen en laat je inspireren door wat er wereldwijd wordt gedaan rondom mission! Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste updates van de reizigers.
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties