dinsdag, april 23, 2024
HomeWerkreizenReisimpressies Indonesië Mission | Verre NaastenSamen puzzelen in Tanah Merah (woensdag en donderdag)

Samen puzzelen in Tanah Merah (woensdag en donderdag)

Woensdag 7 november

Vanochtend hebben we om 7 uur ontbeten, na het ontbijt werden we om kwart voor 8 opgehaald om naar de vergaderlocatie te gaan. Aangekomen bij de locatie begonnen we met lezen, bidden en zingen. De Papoea’s houden erg van psalmen en liederen zingen.

Ibu Emi, directrice van de SMTK, vertelt over haar school

We begonnen met de resultaten te analyseren van de evaluatie van Ibu Ibu (het vrouwenprogramma). Na deze analyse, en een goede maaltijd, was konden we verder met het evalueren van het SMTK-programma. Ibu Emi had een sterk verhaal samen met haar internaatsleider, Daan.

Daan Infandain, internaatsleider, vertelt over school en internaat

Het was duidelijk dat de aanwezigen erg blij zijn met de SMTK. Na het verhaal van Ibu Emi hebben we doormiddel van post its vragen gesteld en antwoorden gekregen van de mensen! Dit leidde tot veel (mooie) conclusies.

Om de zelfstandigheid van de GGRI-P te benadrukken, hebben we het beeld van de legpuzzel gebruikt: zowel mensen als (aangereikte) materialen zijn stukjes van de puzzel. Die puzzel moet nu door de GGRI-P verder in elkaar worden gelegd. Ieder kreeg een puzzelstukje. Daarna werd gevraagd die weer in te leveren: de puzzelstukjes moeten bij elkaar worden gelegd.

Na de evaluatie zijn we gaan eten met de classis digoel kau, dit was erg gezellig en geslaagd. Nu zijn we weer in het hotel en zijn we klaar om te gaan slapen na een lange dag! 😊

Donderdag 8 november

Robin heeft er nog steeds plezier in

Zoals gewoonlijk begonnen we vanmorgen weer om 7 uur met ontbijt! Dit keer was er gelukkig voor Robin chocoladepasta op tafel!

Yokbed is erg enthousiast over CeriA

Na het ontbijt reden we naar de locatie om te beginnen met de eindevaluatie van de SMTK. Dit verliep redelijk voorspoedig, waardoor we door konden gaan met het 2e programma van de dag en 3e programma in totaal, genaamd de CeriA-cursus (vertelprogramma). Okto gaf een bewogen betoog en daarnaast was er een heel mooi getuigenis van Yokbed over haar ervaringen met de Ceria cursus!

De evaluatie ging verder met de beroemde post-it-methode, wat ook dit keer weer erg goed werkte! Ook hier zijn mooie conclusies uit voortgekomen!

Urbanus vertelt over de SAP-cursus

Na de CeriA-cursus zijn we door gegaan met de SAP-cursus, het toerustingsprogramma voor evangelisten. Ook de eindevaluatie van de SAP-cursus bracht veel conclusies met zich mee, waar we zeker wat mee kunnen!

Tegen de tijd dat we konden eten, was het 19:00 uur, een welverdiende bord met rijst of mie ging er goed in! Nu zijn we weer terug in het hotel en wacht ons een mooie nacht met veel slaap toe.

En morgen weer een nieuwe dag!  Selamat tidur!

Verre Naasten
Via deze reisblog zijn verschillende reizigers te volgen die via of namens Verre Naasten buitenlandse mission-partners en -projecten bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan: lokale kerken die hun mission-gebied bezoeken, uitwisselingsreizen van scholen en inspiratiereizigers. Deel mee in hun reiservaringen en laat je inspireren door wat er wereldwijd wordt gedaan rondom mission! Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste updates van de reizigers.
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Bijna vlucht gemist

Vrouwenproject

Culturele show

Scholen bezoeken

Nieuwste reacties