dinsdag, april 23, 2024
HomeWerkreizenReisimpressies Indonesië Mission | Verre NaastenSETIA: elkaar bemoedigen met Jezus' liefde

SETIA: elkaar bemoedigen met Jezus’ liefde

Woensdag 20 februari

We hebben het goed hier. We zijn alle drie (Carla, Johannes en Nico) gezond en we werken hard. Vanmorgen om 8 uur werden we gehaald door de SETIA-taxi. Op een uur eten en rondleiding na, hebben we de hele dag vergaderd. Tot 5 uur ’s middags. Na een half uur file waren we rond 6 uur thuis, daarna om half 8 eten en evalueren tot net half 10. We hebben onze hotelkamer dus nauwelijks van binnen gezien.

Nico heeft vandaag met ibu Yane vanuit de O-scan vooral de financieel organisatorische kant doorgelicht. Carla en ik hebben de hele de geschiedenis van SETIA onder de loep genomen. Het ontstaan van de visie en missie en de ontwikkeling van de school, met daarbij de uitbreiding vanuit de theologische opleiding naar onderwijs en verpleegkunde. Dit alles is gebaseerd op de inspiratie die de directeur Matheus Mangentang kreeg uit Matteüs 9:35-38 over verkondigen, onderwijzen en helen en bevrijden. En dat naar de uithoeken van de Indonesische archipel uitdragen.

Indrukwekkend hoe er ook veel tegenstand en weerstand is ervaren. Te veel om kort te schrijven. Maar het is mooi om te zien hoe we elkaar verstaan en elkaar mogen vertroosten, versterken en bemoedigen met de liefde van Jezus die ons verbindt!

Donderdag 21 februari

Ook vandaag was weer een drukke vergaderdag met het SETIA-bestuur in Jakarta, yayasan SABAS. Het waren open gesprekken over de organisatie en de keuzes die (soms noodgedwongen) worden gemaakt voor het onderwijsprogramma. Was een heel interessante dag,  waarvan beide partijen veel geleerd hebben en veel informatie hebben uitgewisseld. Situatie is nog steeds niet rooskleurig, maar men doet er alles aan om de problemen die er spelen op te lossen. Het waren open en vertrouwelijke gesprekken. Vanavond gaan we als werkbezoekers namens Indonesië Mission | Verre Naasten uit eten met het SETIA-bestuur.

Hieronder nog wat plaatjes van de leef- en studeeromstandigheden van de studenten hier.

 

Verre Naasten
Via deze reisblog zijn verschillende reizigers te volgen die via of namens Verre Naasten buitenlandse mission-partners en -projecten bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan: lokale kerken die hun mission-gebied bezoeken, uitwisselingsreizen van scholen en inspiratiereizigers. Deel mee in hun reiservaringen en laat je inspireren door wat er wereldwijd wordt gedaan rondom mission! Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste updates van de reizigers.
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Bijna vlucht gemist

Vrouwenproject

Culturele show

Scholen bezoeken

Nieuwste reacties