dinsdag, juni 18, 2024

Timoteüs-cursussen op Papoea

Vanuit de gereformeerde kerken op Papoea (GGRI-P) is er ondersteuning gevraagd voor het werk van de kerkenraden in de gemeenten. Dat gaat om lokale gemeenten, in de binnenlanden van Papoea, die willen groeien in zelfstandigheid. Gerrit de Graaf – uitgezonden door de samenwerkend Overijsselse kerken (Indonesië Mission) – heeft dit destijds opgepakt door praktische cursussen te geven. Op locatie, steeds cursussen van een paar dagen. Tot halverwege vorig jaar werkte Gerrit op Papoea. 

Op weg om cursus te geven in Yaniruma, in april ’18

Deze praktische cursussen worden Timoteüs-cursussen genoemd, en zijn gebaseerd op het materiaal van de Timothy Leadership Training (TLT). Deze TLT-trainingen worden wereldwijd georganiseerd om kerkleiders te trainen. Onderwerpen van deze cursussen zijn o.a. Pastorale zorg, Rentmeesterschap en Bijbels preken. Ik (J.B.K. de Vries, oud-zendeling, dus de Indonesische taal machtig) ben gevraagd om de cursussen te verzorgen, nu Gerrit de Graaf gerepatrieerd is. Gerrit heeft ons (mijn vrouw Henny en ik) vorig jaar begeleid bij de eerste serie cursussen. Vorig najaar en afgelopen voorjaar zijn we ook op Papoea geweest. We gaan dus nu voor de vierde keer op reis om deze Timoteüs-cursussen te geven.

19 september – 16 november
Op woensdag 19 september hopen mijn vrouw en ik weer te vertrekken naar Papoea om Timoteüs-cursussen te geven. Op 16 november hopen we weer in Nederland terug te keren. Via deze speciale reisblog van Indonesië Mission | Verre Naasten hopen we regelmatig verslag te doen van onze ervaringen.

Geve God zijn zegen over deze plannen.

Jan en Henny de Vries, Balkbrug

Verre Naasten
Via deze reisblog zijn verschillende reizigers te volgen die via of namens Verre Naasten buitenlandse mission-partners en -projecten bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan: lokale kerken die hun mission-gebied bezoeken, uitwisselingsreizen van scholen en inspiratiereizigers. Deel mee in hun reiservaringen en laat je inspireren door wat er wereldwijd wordt gedaan rondom mission! Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste updates van de reizigers.
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties