dinsdag, juli 16, 2024

Dries in India

 

 

Woensdagavond reizen we per nachttrein naar Jabalpur. Aan reizen per nachttrein had ik al niet zulke goede herinneringen overgehouden van de vorige werkreis. Slapen was een probleem door het heen en weer schommelen in bed door de beweging van de trein en het regelmatige gefluit door de locomotief. Een koe op het spoor of mensen die er lopen?                                                                Jammer maar het is niet veel beter nu. Begint al met 2 uur vertraging van de trein. Ook het slapen wil nu niet goed lukken. Maar OK het slapen is niet geweldig, het hoort bij het reizen in India denk ik. Je kunt het niet vergelijken met de Nederlandse situatie.

 

Aankomst op het station van Jabalpur. Maar we zijn een station te vroeg uitgestapt. Geen nood na telefonisch contact worden we afgehaald per auto en naar het conferentie centrum gebracht

Op het station komen we in contact met wat jongeren. Horen bij een hele familie een uitstapje hebben gemaakt naar Taj Mahal in Agra. Ze zitten bij elkaar en delen hun ontbijt met ons.

Donderdagmorgen start de training uit Learning Discipelship van de Engelse organisatie 3DM. Het eerste deel van de training gaat over discipelschap, Het volgen van Jezus in je leven. Ongeveer 30 personen nemen er aan deel. Leiders in de kerken. De deelnemers komen hoofdzakelijk uit kerken van onze partner  PFCCI.

Werken aan het Zesmaandenplan

De training is intensief met elkaar in teams aan het werk gaan over het thema ‘wat discipelschap betekent voor je leven als christen’. Discipelschap zie ik zelf het geloof in Jezus als Heiland, Hem  volgen in je leven en een voorbeeld zijn voor mensen in je omgeving. Het tweede onderdeel in de training is nu aan de beurt ‘Discipelschap en Leiderschap’.  Tijdens de lessen is er regelmatig een moment van stilte en persoonlijke en groepsreflectie. Hierdoor wordt inzicht en verdieping gestimuleerd. Bijbelstudie vormt eveneens een onderdeel in de les. Zelf probeer ik zoveel  mogelijk te luisteren en te observeren. Tijdens de pauzes heb ik de gelegenheid om gesprekken te met deelnemers die Engels spreken. Iets van de gesprekken in een volgende blog.

 

 

 

 

 

 

Vorig artikelDries in India
Volgend artikelDries in India
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties