dinsdag, juni 18, 2024

Hoog en droog

Hoog en droog

In het noordoosten van India is een ziekenhuis aan het pionieren met waterprojecten. Afgelopen week was ik, op verzoek van Inida Mission | Verre Naasten, bij de medewerkers van dit ziekenhuis om ze te trainen op het gebied van waterbeheer.

Het gaat om het Prem Jyoti Community Hospital. Dit ziekenhuis richt zich op het verbeteren van de leefsituatie van de Malto’s. De Malto’s vormen een kleine christelijke bevolkingsgroep in dit afgelegen deel van India met ronduit beroerde leefomstandigheden. Dit gebied heeft nou niet direct de aandacht van de  grote ontwikkelingsprogramma’s in India.  Stel je voor, in deze tijd nog steeds geen drinkwater, internet of een fatsoenlijke toegangsweg naar de dorpen die ik bezocht.

  

Het probleem is dat de dorpen bovenop de heuvel liggen. Hoog en droog. In de zomer valt er wel veel regen, maar dat stroomt snel weg het dal in. En tot nu toe waren de pogingen om handpompen te installeren niet succesvol. In het droogste deel van het jaar zijn deze mensen letterlijk de halve dag bezig met water halen op een flinke afstand.

Het getuigt van visie dat dit ziekenhuis niet alleen wil genezen, maar ook wil voorkomen dat mensen ziek worden. Daarom hebben ze, met steun van India Mission | Verre Naasten, een programma om in dit soort dorpen de leefomstandigheden te verbeteren.

Het is niet erg comfortabel hier, maar het gebied is prachtig en het is mooi werk om het jonge team van het ziekenhuis te trainen hoe ze zo’n lastige watersituatie kunnen aanpakken. Ik ben onder de indruk van het grote vertrouwen in God waarmee dit team hier aan het pionieren is.

Teun Wendt

Verre Naasten
Via deze reisblog zijn verschillende reizigers te volgen die via of namens Verre Naasten buitenlandse mission-partners en -projecten bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan: lokale kerken die hun mission-gebied bezoeken, uitwisselingsreizen van scholen en inspiratiereizigers. Deel mee in hun reiservaringen en laat je inspireren door wat er wereldwijd wordt gedaan rondom mission! Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste updates van de reizigers.
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties