dinsdag, april 23, 2024

Snoepreis en gebreide babymutsjes

Aan alle voorbereiding komt een eind, maandagmiddag vertrekt het vliegtuig vanuit een druilerig en koud Amsterdam. De warme mutsjes die met liefde gebreid zijn door evenzo lieve beppes gaan mee op reis en verdwijnen in een koffer onderin de buik van het vliegtuig. De reis naar Pretoria is begonnen. Een leuk snoepreisje? Die vraag is ons vaak gesteld de afgelopen tijd.
In Parijs stappen we over, op weg naar de volgende incheck raken we even de weg kwijt, afgeleid door de prachtige (snoep-)winkels.

Macarons in Parijs

Door de stakingen in Parijs en nog wat technisch onderhoud vertrekken we een uurtje later en dommelen we zittend de nacht een beetje door.
De turbulentie in het vliegtuig laat ons in de nacht onze afhankelijkheid voelen en schietgebedjes stijgen hoger dan het vliegtuig.
In Johannesburg nemen we de Gautrein. Snel, modern en veilig. Het uitzicht, het warme weer en de warme ontvangst van Christien Agema (Khothatsong) en geven ons een heerlijk vakantiegevoel. De mutsjes worden geparkeerd, die reizen morgen verder.
Samen aan de koffietafel krijgen we even een inkijkje in de dagelijkse harde praktijk van mensen die ziek zijn zonder een zorgverzekering, in een Afrika na Covid.
George Mnisi (predikant Nellmapius) staat op de planning, maar hij loopt nogal uit. Wij besluiten het vakantiegevoel daarom nog maar even aan te houden en nemen een duik in het zwembad. Onverwachts staat George toch nog voor de poort en wordt door ons ontvangen in zwembroek en bikini. Van hem krijgen we een mooie leidraad mee voor deze reis: work hard en enjoy!
Dat gaan we deze snoepreis doen!

In gesprek met Christien Agema (Khothatsong)
George Mnisi (Nellmapius)
Paradijsvogelbloem
Gautrein Johannesburg-Pretoria
Lees ook deze artikelen eens:

4 REACTIES

  1. Wat leuk om je reis zo te volgen Nelienke, ondanks de turbulentie dus veilig aangekomen, wat wil je ook met schietgebedje die hoger gaan dan je vliegtuig😄. Heel veel plezier, goede vergaderingen en ik lees graag mee. Mooie foto’s, van jouw hand?

    • De foto’s die ik zijn geplaatst heb ik inderdaad zelf gemaakt, leuk dat je meeleest. We beleven zo veel dat het moeilijk is om ’s avonds de highlights te kiezen. Anders zou het een boekwerk worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Bijna vlucht gemist

Vrouwenproject

Culturele show

Scholen bezoeken

Nieuwste reacties