dinsdag, april 23, 2024
HomeWerkreizenReisimpressies Zuid-Afrika Mission | Verre NaastenEerste ontmoetingen met onze mission-projecten en kerken

Eerste ontmoetingen met onze mission-projecten en kerken

Weer wat nieuws van ons van de afgelopen paar dagen.

Zaterdag was de echte start van ons bezoek aan de Verre Naasten projecten in Pretoria en  omgeving. We gingen al vroeg uit Johannesburg op weg naar Pretoria met een huurauto en geleende GPS want de verhuurder had het op dat punt laten afweten. Gelukkig kwamen we goed op onze bestemming bij een workshop samen met Thusano studenten. Peter Leroux van Creation Ministries  had een doorwrochte lezing over Schepping en Evolutie met veel ondersteunend materiaal waar we nog wat van konden leren*.

Na de lunch spraken we met de groep aanwezige Thusanobeurs studenten. Ze waren duidelijk gemotiveerd om hun studie te volgen die ze zonder deze beurs niet hadden kunnen doen. De groep was heel gevarieerd in hun studierichtingen, van onderwijsopleiding tot advocaat(zowel bruin als blank) zie foto.

Vervolgens werden we door ds Phineas Kgatle meegenomen naar een gastgezin van zijn kerkgemeente in Soshanguve WW, een township zo’n 50 km ten noorden van Pretoria. Daar kregen we een gastvrij  onderdak. De volgende dag gingen we mee naar hun kerkdienst vlak bij hen in de buurt. De preek en het zingen was in het Sotho waar we dus niets van verstonden, maar we hadden een vertaling in het Engels gekregen van de preek. Het ging over angst tegenover geloof met Jezus bij de storm op het meer. God takes away our fear through Faith!

Tot zaterdag had de zon geschenen, maar zondag was een koele bewolkte dag, waarop zelfs ‘s nachts een buitje viel wat voor de regio in deze tijd van de herfst zeldzaam is. Voor de landbouw schijnt het zelfs bedreigend te zijn vanwege schimmelrisico in de mais, waarmee zelfs een hele oogst verloren kan gaan zoiets als in Nederland met aardappels kan gebeuren. De temperatuur varieert in deze tijd van 5 tot 25C

*De avond voor de lezing werden de kenmerken van de moderne theologie genoemd. De ‘wetenschapper’ zet zich af tegen 1. Creation (Schepping), 2. Corruption (zondeval), 3. Catastrophe (zondvloed), 4. Confusion (spraakverwarring in Babel), 5. Conception (maagdelijke geboorte), 6. Cross (kruisiging en opstanding uit de dood) 7. Consumation (Een zijn van alle gelovigen in God).
Bij de lezing over Creation in plaats van evolutie, kwamen alle 7 opties weer naar voren. Maar ook hoe absurd het is dat men de wetenschap zoveel autoriteit geeft.  Alleen al het vinden van een fossiel die in de baarmoeder een baby heeft, strookt niet met de evolutietheorie.

      

Lees ook deze artikelen eens:

1 REACTIE

 1. Wat boeiend om jullie eerste indrukken te lezen van jullie bezoek aan de
  ZAM-Verre Naasten projecten in Zuid-Afrika:
  – Thusano-studiebeurzen,
  – Khothatsong hulp aan AIDS patienten en hun families,
  – de Missionpunten Soshanguve WW-UU
  – en Nellmapius…prachtig!
  Molimo o na le uena!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Bijna vlucht gemist

Vrouwenproject

Culturele show

Scholen bezoeken

Nieuwste reacties