dinsdag, juni 18, 2024

Feest in Wesbank

Vanmorgen voelt het als een feestelijke dag, dus ik doe ook maar de feestkleding aan. Vandaag is de dag van de instituering van Wesbank! De gemeente heeft een grote witte tent opgezet, omdat het niet in het kleine kerkje van Wesbank past. Hans Luijk haalt ons op en heeft het cadeau namens de Nederlandse kerken op de achterbank staan. Als we de wijk binnenrijden, is het al behoorlijk druk. We schudden wat handen, o.a. van de nieuw te bevestigen ouderlingen. Tjeerd en ik zoeken een plekje redelijk vooraan, zodat ik nog wat foto’s kan maken. De tent zit goed vol, ook met allerlei afgevaardigden. Mooie mix van blank en zwart. Er is voor een keyboard gezorgd en een dwarsfluit maakt het af. De vrouw van Linus van ’t Foort (Trees), die veel energie in de zelfstandigwording heeft gestoken, is ook vanuit Nederland overgekomen. De zaal is opgesierd met bloemstukken. Alles ademt feest. Ik realiseer me dat het een voorrecht is om hier vanmorgen bij te kunnen zijn. 18 jaar geleden begonnen met kloppen aan de deuren, Bijbelstudiegroepen, een eigen gebouw en nu zelfstandig; bijzonder hoe God werkt. Ook de weduwe van ds. Nicholson is aanwezig. Deze dominee is na één van zijn pastorale bezoeken nooit meer teruggekomen en tot op vandaag is er niets bekend over zijn lot. Ook voor haar een emotionele dag.

Ds. Carl van Wijk houdt een mooie preek over Handelingen 20:28. De punten staan in de foto hieronder. De inhoud over het leiden van een kudde past perfect bij ons cadeau. De drie ouderlingen worden bevestigd, het is bloedheet in de tent, geen zuchtje wind, maar evenzogoed heeft één van de ouderlingen een gebreid vestje onder zijn pak. Het valt ons op dat hij niet eens zweet😅.

Na de dienst volgen er twaalf toespraken en Tjeerd mag de toespraak (gemaakt door ds. Tiemen Dijkema) voorlezen. Het cadeau wordt nog snel uit de auto gevist en met enthousiasme en applaus ontvangen. Als Linus van’t Foort in zijn afsluiting ook ds. Carl van Wijk toespreekt hoe hij ook in hem Jezus aan het werk heeft gezien, schiet ds. Carl vol en ik een beetje met hem. Een mooier compliment is er niet!

Na afloop spreek ik Erin en een aantal studenten van het studiebeurzen fonds De Kaapse Vlakte. Bijna alle studenten informeren hoe de lonen in Nederland zijn. De situatie is zo slecht in Afrika, dat steeds meer mensen hun heil ergens anders zoeken. We blijven tussen de diensten over bij ds. Johan Bruintjes met drie kleine hummeltjes in huis. ’s Middags naar de dienst van de VGKSA in Bellville die begint om 18.00 uur.  Na de dienst terug naar ons eigen plekje. Tijd om een lekker eitje te gaan koken en ik ben toe aan een lekkere bak koffie.

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties