maandag, mei 20, 2024

Connected en united together

In de afgelopen dagen konden Anne Jan en ik de eerste de indrukken van de eerste dagen laten bezinken. Tenminste dat dachten we. In de werkelijkheid werd de stapel van nieuwe indrukken alleen maar groter.

En toch… We zijn hier met een opdracht: Hoe kunnen wij helpen, zodat de Lesedi school haar identiteit steeds meer kan vormgeven en profileren? Dus ja, we bleven vragen stellen, we luisterden naar uitgebreide antwoorden, want alle betrokkenen zijn enthousiast en gepassioneerd over de school en wat de school doet voor de kinderen en voor de omgeving. En dat willen ze vertellen ook!

We hebben kinderen en ouders vragen gesteld, zoals: wat is Lesedi voor school? Wat is een christelijke school en wat zijn de belangrijkste dingen die dat laten zien? We lieten de kinderen zichzelf zelfs even verbeelden dat zij de directeur van de school zouden zijn: wat moet er dan veranderen? Antwoord: onze school gaat nu tot groep 7. Dit moet uitgebreid worden tot graad 12.
We willen hier ons diploma halen! En de ouders waren het daar mee eens. En op de vraag: ‘Wat moet er nooit veranderen?’ gaven zowel de ouders als de kinderen het antwoord: ‘De liefde van God, Hij is met ons, voor ons en boven ons! En Hij maakt wie we zijn! Dat is belangrijk te weten en te leren. En dát moet zo blijven!’

Gisteren en vandaag – donderdag en vrijdag – gaven we het team een training over identiteit. Over wie jij bent, wat de identiteit van de school is en hoe dat zich verhoudt tot de omgeving. Met verschillende werkvormen benaderden en werkten we aan dat thema. En dat steeds vanuit een actief-vragende houding. Het is prachtig om te zien wat deze vragen doen met team en het andere personeel van de school.

Ook heel mooi is het om te zien hoe iedere betrokkene meedoet, van de schoonmaakster tot de voorzitter van bestuur met een actief lerende houding. “Connected en united together.”

Het bijzondere is dat wij hopen dat zij van ons traject iets oppikken en leren. Dat doen ze en dat krijgen we van hen terug. Maar wij?……. Wij leren nog veel meer!
En wat we vooral zien is de passie van alle betrokkenen om, zoals de naam van de school zegt: Een licht te zijn voor de volken!

Er zijn ook zorgen rondom de school, die het ideaal in de weg kan staan. Ook die worden met ons gedeeld. Die zorgen houden ons bezig en daarin denken we mee. Steeds met de bedoeling om de doelstelling van de school te ondersteunen.
Want de school wil niets liever dan een beweging op gang te brengen in Soshanguve, zodat Gods liefde kan groeien binnen, door en vanuit de school op, weg naar een gemeenschap waar de liefde de overhand heeft boven alles.

Je ziet, wij genieten. Sterker, wij voelen ons rijk.

Een hartelijke groet, mede namens Anne Jan,

Van Jan Klein

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties