maandag, mei 20, 2024
HomeWerkreizenReisimpressies Zuid-Afrika Mission | Verre NaastenNog miljoenen te bereiken met het evangelie

Nog miljoenen te bereiken met het evangelie

Een paar dagen terug hadden we de gelegenheid om nog een gedreven man te ontmoeten die net als Paulus’ doorn een handicap kreeg waardoor hij op een ander spoor werd gezet. Jopie van der Linden  kon door ziekte geen dominee in een gemeente meer zijn, maar doordat hij daardoor binnenshuis moest blijven zag hij andere mogelijkheden om het evangelie door te geven, wat God hem gaf en zegende.

Hiervan een korte weergave van zijn aktviteiten op dit gebied.

Jopie van der Linden was voorganger in Johannesburg tot 2008. Een longaandoening en suikerziekte maakte hem ongeschikt om voor te gaan. Maar toch had hij een diepe behoefte om dienstbaar te zijn aan de evangelie-verkondiging. Zo is met hulp van zijn vrouw, vader en vele vrijwilligers uit de kerk in 2008 het studiecentrum gestart buiten Pretoria. Zijn grootvader was predikant in Kaapstad. Veel theologische boeken ontving hij, ook via zijn vader die in de houthandel zat en tussen het naar Zuid-Afrika gestuurde hout theologische boeken verstopte. Dominees die in Nederland stopten gaven hun inbreng, zelfs professor Kamphuis gaf, toen hij nog leefde, materiaal. Immers alles wat wij hebben is ons gegeven door de Gever. Waarom niet doorgeven!
Van de ‘arme’ voorgangers, ook studenten theologie in Afrika, die om Bijbels materiaal zaten te springen, heeft 80% geen geld. Iedereen mag gratis hun hulp ontvangen. Dit wordt via internet gedaan. Dit is immers de stijl van Gods Woord: Komt tot mij allen die honger en dorst hebben zonder te betalen! Het relevante ondersteunings-materiaal wordt ter plekke ingescand en omdat bijna iedereen in Afrika een smartfoon heeft kan men talloze mensen bereiken, die via mond op mond reclame horen van deze gratis ondersteuning.

Ze geven artikelen en preekschetsen aan iedereen (gereformeerd tot roomskatholiek) die er om vraagt waarin God in de eerste plaats de eer krijgt, o.a. naar Rwanda, Malawi, Zimbabwe, Guinee, Sudan en nog in 55 landen in Zuidelijk Afrika en Azie. Ze zijn bezig hun inzet te vergroten naar het Midden-Oosten, Zuid- Amerika en Azië. En zo de mensen in hun evangeliseren en verkondigen te helpen. Een meer dan km lange rij boeken en artikelen stonden daar opgeslagen, vooral in Engels, maar ook Nederlands en Afrikaans, dat meestal vertaald moet worden.
Hun motivatie is: het volle Evangelie doorgeven. De overheid wil hen wel subsidiëren, maar dan moet er aan hun nationalistische en dualistische voorwaarden worden voldaan! Jopie van der Linden en zijn bestuur willen leven uit gehoorzaamheid aan Gods Woord en geven zo pro Deo, gratis lessen.  En God zorgt via anderen voor gedegen materiaal. Zo heeft een Zimbabwaanse professor zijn hulp aan geboden, een Canadese kerkganger zijn hulp met het vertalen in het Frans, inzet van voorgangers uit Nederland en Frankrijk (Aix en Provence). Elke keer geeft de Here open harten en bereidwillige handen. Al het geld dat via DVN /ZAM gegeven wordt, is liefde aan God en de naaste.

Jopie van der Linden zei: ‘De Here moet ons de weg wijs. Wij zijn onder de indruk door hoe God ons hier leidt, welke mogelijkheden geef Hij ons hier! In zwakheid maak Hij Zich groot!’
En wij konden dit letterlijk zien, hoe hij de lichamelijk zwakke broeder Jopie van der Linden en het studiecentrum gebruikt!

Vorig artikelMukhanyo
Volgend artikelNakekela
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties