zaterdag, juni 22, 2024

Ontmoetingen op de Kaapse Vlakte

Op maandagmorgen ontmoeten we tijdens het ontbijt ds. Simon Jooste. Ds. Jooste werkt als kerkplanter in een ander deel van Kaapstad en het gesprek is uitsluitend bedoeld als een eerste kennismaking. Er blijken veel raakvlakken te zijn tussen het werk wat hij doet en wat onze zendelingen doen en er wordt afgesproken dat ze elkaar zullen blijven ontmoeten.

Dan wordt het tijd onze andere zendingsgebieden te bezoeken. We gaan eerst op bezoek in Wesbank en hebben daar een gesprek met ds. Carl van Wijk. Vervolgens bezoeken we samen met hem 3 oma’s uit de gemeente van Wesbank, die vertellen over hun leefomstandigheden en de positie die het geloof en de kerk innemen in hun leven. Ook valt op hoeveel zorg ze hebben voor en om hun kleinkinderen.

We stappen vervolgens weer in de auto om te gaan eten bij ds. Piet Abrahams en zijn vrouw Karen.

In de avond volgt dan tenslotte nog een gesprek met de GSK, de gezamenlijke zendingscommissie van Bellville en Belhar. In een goede sfeer worden alle ontwikkelingen in Kaapstad doorgesproken.

Zo komt er een einde aan een lange dag met veel indrukken, tijd om in ons verblijf nog even een wijntje te drinken, voordat we gaan slapen.

Morgen (dinsdag) naar Pretoria!

Verre Naasten
Via deze reisblog zijn verschillende reizigers te volgen die via of namens Verre Naasten buitenlandse mission-partners en -projecten bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan: lokale kerken die hun mission-gebied bezoeken, uitwisselingsreizen van scholen en inspiratiereizigers. Deel mee in hun reiservaringen en laat je inspireren door wat er wereldwijd wordt gedaan rondom mission! Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste updates van de reizigers.
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties