dinsdag, juli 16, 2024

Stralende sterren

Het paradijselijk plekje waar Thijs Laurens aan vrouwen uit Kwazu-Natal godsdienstonderwijs geeft, moesten we weer achter ons laten. Deze studenten gaan na hun werk in de namiddag op woensdag die lessen volgen en willen met hun opgedane kennis hun thuisgemeentes inspireren. Ook leiden zij vrouwenconferenties, proberen de jongeren weerbaar te maken. Dit is hard nodig, want het bijgeloof speelt nog steeds een desastreuse rol.

een paradijselijk plekje

Na 500 km rijden kwamen we in Oost-London bij Krin zijn nicht en neef. Bijzonder dat zij contactpersoon van Phumlani waren geweest toen hij nog ouderling was in King Williamstown. Mee door hun inbreng mocht zijn liefde voor het predikambt groeien.
Op zaterdagmiddag zijn we bij ds. Linus van ’t Foort aangekomen. Bewogen vertelt hij over het prachtige werk als begeleider van het zendingswerk in Wesbank en Belhar.

Wesbank gemeente

En op zondagmorgen mochten wij zijn preek over Gods omzien naar Petrus en naar ons horen.
De kernvraag was: ‘Heb jij Jezus werkelijk lief?’ Wij kunnen ons vertwijfeld afvragen, of wij wel aanvaard of geliefd worden. Maar Jezus draait onze twijfel om en vraagt: ‘Heb jij Mij lief? Zo mag Jezus liefde ons leiden. In plaats van zelfbeklag is het ‘Ons sal Hom omhels’.
Vandaag op maandagochtend bezochten we zuster Martha in haar township huissie. Ze vertelde dat ze zoveel hartzeer had, omdat een zoon die bij haar woont, door zeven kogels ernstig gehandicapt was geraakt. Door gangs wordt er veel ellende veroorzaakt! De preek van gisteren had haar veel kracht en moed gegeven. Ook de preek van de eigen predikant ds. Carl van Wijk was uitzonderlijk. We hoeven niet toneel te spelen, want God laat ons ontdekken aan onszelf en neemt ons mee in Zijn plan van redding. Na een ontroerend lied van zuster Martha over het weerzien in de hemel, is er gebeden.

zuster Martha, Maria en Rosie

Op zondagavond hebben we nog een dienst in Belville meegemaakt. Hier kwamen alleen blanke mensen, behalve onze gastheer en zijn vrouw, Andrew en Annie Sileku.
Annie was eerst alleen kerkganger, maar op een gegeven moment, zei Andrew, ik ga zondag met jou en de kinders mee naar de Vrije Gereformeerde Kerk. En vanaf die tijd, vertelt Annie streeft hij naar steeds meer Bijbelkennis en weet hij meer over Gods Woord dan ik.
Samen hebben zij twee zonen en drie dochters. Als stralende sterren functioneren zij in hun straat in de township. Drugsverslaafden en mensen die lijden aan aids wonen er volop. Toch helpen beiden waar zij kunnen. Anderen uit hun buurt, ook leden van Apostolische gemeenten en Pinkstergroeperingen nodigen Andrew uit om uit Gods Woord te vertellen. Zijn kennis is grondiger dan die van hen. Enthousiast geeft deze broeder catechese aan jongeren in ‘De Westbank’, volgt een opleiding tot ouderling en mogelijk voorganger. Hierbij gestimuleerd door de zendeling van ’t Foort.

twee stralende sterren

groepje domino spelende Wesbank jongens

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties