dinsdag, april 23, 2024

Zendeling Thabo: een bevlogen man!

Afgelopen woensdag ben ik (Tjeerd) op pad geweest met ds. Thabo Matlaela in Shoshanguve XX. Na een kort bezoek in de pastorie en de nodige informatie over zijn werk zijn we de “wijk” in geweest. Het is een uitgestrekt gebied. Het ene deel bestaat uit mooie huisjes, het andere deel uit verblijven van golfplaten, plastic en oud hout. Onderlinge verschillen zijn groot en er heerst een gevoel van onveiligheid. Afstand naar de kerk is in onze beleving niet groot, maar de kerkleden beschikken niet over eigen vervoer. Ook is er geen geld voor de taxi. Dus alles gaat per pedum apostolurum, loopwerk dus. De langste loopafstand is ruim een uur, en toch komt men trouw naar de kerk. We zijn op bezoek geweest bij een oude zuster. Slechte gezondheid maar wel op de kleinkinderen passen. De moeder werkte en een vader op afstand.

Vervolgens op bezoek bij Jacob Mnisi. Is de broer van George Mnisi die onlangs in Groningen op bezoek is geweest. Jacob is klaar met zijn studie theologie. De bedoeling is nog een verblijf van 6 maanden in Hamilton (Canada) voor zijn master.                                  

Daarna richting kerkgebouw. Wegens een sterfgeval was het kerkgebouw ter beschikking gesteld aan de familie. De moeder van de overleden was lid van de kerk, daarom mochten zij er gebruik van maken. Ook ds Thabo was hier zijdelings bij betrokken. Er was hier sprake van een samenkomst om over de overledene goede woorden te spreken. De begrafenis zelfs was pas op zaterdag. Heb dit mogen meemaken als gast. In veel opzichten een bijzonder gebeuren. Veel muziek, emotie en mooie verhalen met ondersteuning van beelden en zang van de aanwezigen. Na afloop was er eten en drinken.

Ds. Thabo zijn gevraagde bijdrage was te openen met gebed en te eindigen met schriftlezing en dankzegging. Zijn moment om deze grotendeels niet kerkelijke mensen met het evangelie in aanraking te brengen. Kreeg daarvoor na afloop veel waardering voor. Ds. Thabo is een bevlogen man die vol enthousiasme het evangelie verkondigt. Al met al een indrukwekkende dag!

Tjeerd van der Vaart, penningmeester Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten

Leer zendeling Thabo Matlaela uit Soshanguve XX nog wat beter kennen in onderstaande mini-documentaire:

Verre Naasten
Via deze reisblog zijn verschillende reizigers te volgen die via of namens Verre Naasten buitenlandse mission-partners en -projecten bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan: lokale kerken die hun mission-gebied bezoeken, uitwisselingsreizen van scholen en inspiratiereizigers. Deel mee in hun reiservaringen en laat je inspireren door wat er wereldwijd wordt gedaan rondom mission! Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste updates van de reizigers.
Lees ook deze artikelen eens:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Bijna vlucht gemist

Vrouwenproject

Culturele show

Scholen bezoeken

Nieuwste reacties