zaterdag, juli 20, 2024

Wat een gastvrijheid hier!

Tweede deel Sendingsberaad
Jacob: Zaterdagochtend was het 2e deel van het zendingsberaad. Eerste presentatie was van de zendingscommissie van Johannesburg. Het Reformatorisch Studie Centrum van ds. Jopie van der Linden, dat onder J’burg valt, bedient meer dan 9000 evangelisten in ruim 70 landen. Kaapstad presenteerde vervolgens hun strategisch plan voor de komende 5 jaren. Dat vroeg nogal wat bespreking. Uiteindelijk zijn we het gelukkig wel eens geworden. Uit de begroting over 5 jaar blijkt dat er voor de eerstkomende 3 jaar een sluitende begroting is. Voor de periode daarna moeten er fondsen anders dan van Zuid-Afrika Mission worden gezocht. Aan het einde van het beraad is iedereen bemoedigd weer zijns en haar weegs gegaan.

Khothatsong
Nelienke: Vanmiddag een ontmoeting met het Home Based Care-bestuur van Khothatsong. Afgelopen juni was voorzitter Hermien Bijker op vakantie in Nederland en hield o.a. een presentatie bij ons in Heerenveen. Goed om ook het bestuur te ontmoeten. Ik ontmoet Tineke Kerkhof waarmee ik 2 jaar geleden op pad ben geweest om een indruk te krijgen van de thuiszorg en aidshulpverlening. Dit was de aanleiding tot mijn betrokkenheid bij Zuid-Afrika Mission. Leuk om haar nu weer te zien. We eten na afloop samen, overal gastvrijheid hier. Ik heb al twee weken niet hoeven koken. Wat een luxe. Ik ben benieuwd of ze thuis ook afgevallen zijn… Morgen splitsen we ons op en bezoeken we verschillende gemeenten. Morgenavond naar Johannesburg en dan de nachtvlucht naar huis. Ook goed om weer terug te keren naar mijn basis😘

Naar de kerk in Soshanguve F4
Jacob: Om 6:30 als mijn reisgenoten nog lekker op bed liggen, stopt er een VW-bus met daarin Gerrit en Anita Kamphuis en hun 4 kinderen. Zij nemen me mee naar een kerkdienst in Soshanguve F4, naar Piet Magagula. De dienst begint om 8 uur. Helemaal niet erg als een hittegolf is met temperaturen tot 37dC. De kerkzaal heeft een ongeisoleerd plaatstalen dak dus later op de dag zal de temperatuur wel aardig oplopen. De preek gaat over Juda en Tamar. Er wordt gepassioneerd gezongen. F4 heeft 140 leden. In november doen er weer 8 belijdenis. Eind volgend jaar worden ambtsdragers bevestigd en wordt de gemeente zelfstandig. 10 jaar geleden was de start in F4. In 11 jaar tijd naar zelfstandigheid is voor Zuid-Afrikaanse begrippen heel kort. Trots laat ds Magagula het door gemeenteleden bijgebouw zien en stapels stenen (zie foto) die al klaar liggen voor een nieuwe kerkzaal. Wordt volledig door gemeente zelf gebouwd. Dit meemaken vervulde mij met ontroering en dankbaar voor de zegen die onze hemelse Vader geeft aan de zending daar.

Naar de kerk in Soshanguve WW, J’burg en terug naar huis
Nelienke: ik mocht er wat later uit, wij gaan naar Phineas Kgatle in Soshanguve WW. De zang komt me al tegemoet. Wow, wat een stemmen en volume! Ongekend, geen versterker nodig! Ik geniet! De dienst is in suthu en engels. Mijn Zuid-Afrikaanse randen kunnen in de collectezak. Mee naar huis heeft ook geen zin. We eten bij fam. Snijder en vertrekken naar Johannesburg. Het afscheid komt steeds dichterbij. Johannesburg heeft een kleine gemeente van nog geen 100 mensen, maar met een enorm terrein. Met de Ubertaxi naar het vliegveld O.R. Tambo. Een perfecte manier van reizen met Uber. Binnen 3 minuten staan ze voor de deur. We gaan naar huis. En ik heb er zin in. Het is een prachtige reis geweest met mooie ontmoetingen en verhalen. Tot ziens!


Wow, wat een stemmen en volume! Ongekend, geen versterker nodig! Ik geniet!
Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties