maandag, mei 20, 2024

Zij maakt het verschil

We gaan een school bezoeken en lopen het terrein op van de school, stilte, een vrouw zegt iets en een vreugde gejoel klinkt en allemaal kinderen gaan al juichend weg. De school is uit.

De vrouw, zij blijkt het hoofd van de school, verwelkomd ons hartelijk.

Ze neemt ons mee naar haar kantoor.  Zij is niet alleen hoofd, zij heeft ook een klas. Zij voert ook de gesprekken met de eventueel nieuwe leerkrachten.

Een vrouw die weet wat zij wil. Ze wil Afrika liefde geven, discipline geven, onderwijs geven.

Op mijn vraag waarom en wanneer zij de keuze heeft gemaakt om leerkracht te willen worden, antwoordde ze: Ik had een leerkracht die mij liefde heeft gegeven, mij aandacht gaf, mij een waardevol mens liet zijn. Door hem ben ik veranderd. Ik ben een ander mens geworden. Dit wilde ik ook voor anderen gaan betekenen in mijn leven.

Ik heb hier ook een leerling gehad, bendeleider. Ik had de behoefte om hem te ” openen” . Wat was het toch dat hem zo maakte. Ik nodigde hem uit bij mij op kantoor, gaf hem een hug en hij begon te huilen…. Het was de eerste omarming in zijn leven. Daarna heb ik hem elke dag aandacht gegeven, hem te eten gegeven. Hij had honger. En weet je, hij werkt hier nu op deze school.

Dit jaar heeft de school totaal 580 leerlingen.

En ik wil voor die leerlingen alles doen, als zij geen schooluniform kunnen betalen dan geef ik het hen, ik betaal het voor hen uit mijn eigen zak.

Wat kan Goed mensen  veranderen door liefdevolle mensen om hen heen.

Zij maakt het verschil. Zij ! Door onze Heer gebruikt voor een betere toekomst!

 

Lees ook deze artikelen eens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire artikelen

Nieuwste reacties